Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Welshriks 2009

2009-08-10

Det har varit en lång, varm helg med många sprungna varv igen.

Jag har i princip ägnat hela förra veckan åt att trimma på de små welsharna för att få dem i toppform inför den viktigaste utställningen för året, riksutställning  på hemmaplan (alltså ponnyernas uppfödares gård). De har badats i omgångar och sprungits och ridits så vi var laddade till tänderna vid ankomst i fredags.

På lördagen ställdes Splendid ut och han guld. Pärlan ställdes också ut och fick en silverplakett. Det var många fina ponnyer i farten och BIR blev Burhults Tip Toe som, roligt nog, har ett föl vid sidan efter Splendid och är ombetäckt med honom, förhoppningsvis blir det framtida små champions. Hon gick sedan vidare och blev BIS också.

På söndagen var det dags för ridklasser och där var det flera Salstaponnyer i farten. I första klassen, lead rein, var de tre första från Salsta med Salsta Sun gold som etta (lite delaktig känner jag mig i henne eftersom hon har varit här på inridning). I andra klassen, first ridden, vann Olivia och Pärlan. De red väldigt fint och fokuserat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I klassen för welsh mountain hingstar vann Splendid och Magic kom tvåa. Splendid var mer fokuserad denna gång och höll sig i kontroll nästan hela tiden. Magic gjorde en jättefin uppvisning, han är säkerheten själv när det gäller sådana här klasser men sattes som tvåa pga att han inte var tillräckligt rastypisk. Splendid är väldigt fin under ryttare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domaren får tycka som han vill, jag tycker nog ändå att Magic är den vackraste av dem alla under ryttare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter att ponnyerna hade ridits så slängde jag mig i bilen och rullade iväg mot Göteborg för att gå på Madonnas koncert. Den var riktigt riktigt bra och man blir hur imponerad som helst av hennes otroliga kondis. Hon hoppade och dansade och sjöng oavbrutet i två timmar, jag hade inte orkat i mer än tio minuter i hennes tempo.

Efter koncerten vände jag bilen mot Eskilstuna igen för att sova några timmar och sedan lasta på två ponnyer och köra hem, pust!

Det har inte blivit mycket sömn och många mil i bilen denna helg men det är som jag brukar säga " sova får man göra när man är gammal!"

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden