Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Idadieten

2010-04-07

Lilla kissen ser nu ut som om hon har svalt en handboll, hon är lika bred som hon är hög. Idag fick jag privilegiet att få lägga handen på magen och känna hur det rörde sig därinne. Det är inte alltid så lätt att få tillstånd av en katt att klämma den på magen och speciellt inte om magen är höggravid. Kissen är ju en lite känslig och blyg katt men ibland så har hon sina små stunder då hon vill umgås och få kli under hakan.

Ida ju en hund med plåtmage som brukar klara det mesta men igår natt så mådde hon riktigt illa. Egentligen är det underligt att hon inte är magsjuk oftare med tanke på att hon äter allt som går att tugga ute i stallet. Hon har under alla år varit väldigt duktig på att låta bli att tugga sönder saker inne, det enda som har tuggats upp är en av mina sandaler som hon tog när hon ömsade tänder när hon var valp. Hon har en daglig rutin ute i stallet som går ut på att efter morgonutsläppet så går hon ut på gödselstaden och gräver upp en gammal hovbit( väl lagrad och marinerad i gödsel) och så sätter hon sig  och tuggar på den medans hon tittar ut mot vägen och filosoferar över livet och spanar efter offer att skälla ut. Efter hovbiten så brukar det slinka ner lite hästgödsel från kärran medans matte mockar ( vissa hästar har tydligen godare skit än andra och den ska ju serveras utrensad ur boxen). Efter förmiddagsfikat är det dags för lunch bestående av royal canins boxermat (dyr och eländig enligt matten) som slinker ner snabbt och enkelt. På eftermiddagen slinker det ner lite mer gödsel och när barnen kommer till stallet så bjuds det oftast på ett par morötter och annan eventuell mat som de kan ha med sig. Om någon dessutom behöver hjälp med att diska sin gamla betforhink så ställer hon upp på detta också. Vid halv sex serveras den andra portionen boxermat som slukas fort. Efter middagen så är det dags för kvällsfodring och då behöver matten hjälp med städning av alla pelletsar som tappas och så ska ytterligare en betforhink diskas. Av någon anledning så är Idas mage helt bottenlös och verkar tåla allsköns olika födoämnen. På något sätt så verkar denna diet fungera bra för en boxer för trots att man kan misstänka att den innehåller för mycket av det mesta så är hon i fin fysisk form.

Med tanke på hennes något udda diet så är det inte förvånande om hon blir lite magsjuk ibland, det är snarare konstigt att det inte händer oftare. Idag så kom skälet till hennes senaste magsjuka fram, hon klämde ut en liten hög med någon sorts textil i. När jag kom in så insåg jag att det som kommit ut ur Ida matchade mattan som ligger i trappan och att denna matta var söndertuggad. Av någon konstig anledning så har hon under gårdagen ätit en bit av mattan och det är klart att det tog emot lite när den skulle passera genom magen. Det var bara tur att den lyckades passera den naturliga vägen då det är sådana saker man kan få operera ut ur magen på hundar. Varför hon plötsligt fått för sig att äta på denna matta har jag ingen aning om det är ju inget som hon brukar äta direkt. Nu verkar hon iallafall bra och snarkar på i korgen som vanligt.

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden