Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Lunchpaus

2009-10-25

Jaha, då var det vintertid igen. Den som uppfann det här med att vi ska ställa om klockan två gånger om året har verkligen inte tänkt på oss som jobbar med djur. Hästarna har ju ställt in sina mat-och sovklockor för flera veckor sedan och förstår inte varför allt plötsligt är försenat.

Annars är det dötrist att jobba utomhus när det bara är disigt och mörkt hela dagen. Just nu släpar man sig dessutom runt i lera upp över öronen och efter en hel dag så blir man faktiskt trött i hela kroppen av extrabelastningen. Jag har ju tagit för vana att vila lunch, mycket för att jag måste sträcka ut ryggen en stund, och Ida tar också tillfället i akt att sova en stund. Idag var hon lite extra utmattad och somnade innan hon hann lägga sig ordentligt tillrätta vilket resulterade i en intressant sovställning, här kan man verkligen tala om att somna innan huvudet träffat kudden...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte så ofta jag somnar på lunchvilan men när vädret är som nu så känns det inte som någon förlust att sova bort en halvtimme mitt på dagen.

Mina små katter är inte längre så små och jag måste nog snart hitta på namn till dem. De är så lika varandra att det inte finnsen chans att se skillnad ens om de sitter bredvid varandra. Det vore synd att dela på dem så nu finns det en risk att de blir kvar som mina innekatter. Jag tar gärna emot namnförslag då jag själv har lite idétorka. Det är en hane och en hona och de ser idag ut så här...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De är väldigt vackra och faktiskt rätt så roliga. Faktum är att jag har upptäckt att de också har en viss funktion, de rensar nämligen upp hår ur alla avlopp. Ganska ofta hittar jag dem med ena tassen i duschavloppet eller i handfatet fiskande efter vad som nu kan finnas där. För det mesta så ägnar de dock sin tid åt att galoppera omkring som små elefanter eller att sova, precis som unga katter ska göra. 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 5

2009-10-26 06:47:41 - Marie , marie.eriksson@dialect.se

I år böjar väl namnen på P. Jag tycker de ska heta Paul och Pamela.;) Eller kanske Pär och Pia. /Marie

2009-10-26 09:20:17 - Maria

Vad tror ni om Piff o Puff......:)

2009-10-27 18:17:58 - millan

anna och paul, efter Anka ;)

2009-10-30 17:59:46 - Anna

Jag tycker flickan ska heta Puss & killen ska heta Kram...
Puss & Kram...japp, helt perfekt :D

2009-11-03 14:23:23 - Sophia

Eller Pär och Petronella :P
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden