Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kylslaget 

2015-03-25

Den här helgen har jag tillbringat i Vetlanda med trevligt sällskap på hingstpremieringar. Det var fyra ponnyraser som hade sina olika visningar och bruksprov och vi var där med en liten Lasse som visades för welshföreningens kvalitetsbok. Lasse skötte sig ned den äran men fick inte komma in i kvalitetsboken, men han var inte så långt ifrån. Jag är mycket förtjust i just lilla Lasse men man kan aldrig räkna med att få dem godkända äv en om man själv tror på dem. Nu kommer vi istället satsa på att han ska bli en riktigt fin ridponny, han gjorde faktiskt ett mycket bra ridprov och fick väldigt fin kritik av domaren. Det var inte bara det att han gick fint och prydligt, han reds dessutom av en lagom liten ryttare som bara är tio år. Han imponerade stort med sitt fina temperament och ridbarhet och alla var även mycket imponerade av den lilla piloten som styrde runt en fyraåring som om det vore det enklaste i världen.

Fine Lasse och Tilda...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det känns lite som att jag börjar vänja mig vid att åka till Vetlanda lite då och då eftersom det förläggs en massa ponnyaktiviteter där. Vetlanda anläggning har dock ett litet problem, när man byggde den så var det något ljushuvud som tyckte att det var himla fiffigt att göra läktaren i betong. Kanske tänkte man att den skulle hålla för de hoppande, skrikande massorna av hästfanatiker som i framtiden skulle välla in i ridhuset för att titta på tävlingar. Man tänkte dock inte på den detaljen att Sverige är relativt kyligt stora delar av året och att betong fungerar ungefär som en kylklamp. De har dock tänkt på komforten litegrann och lag dit små bitar av heltäckningsmatta som man kan få ta och sätta sig på. Frysfaktorn denna helg var alltså ovanligt hög, även om vi hästmänniskor är ett tåligt släkte så var det lite för nära gränsen att sitta i minusgrader på betong i två hela dagar. Nästa gång ska jag komma ihåg att ta med mig en fällstol och vinteroverall, oavsett om det är sommar eller vinter.

Denna prövning har nu orsakat en ordentlig förkylning och jag sitter därför på sofflocket och funderar över hur jag ska lägga upp säsongens olika tävlingar, utställningar och andra aktiviteter. Det ska i år hinnas med både hundar och hästar på många olika håll och kanter, närmast så ska jag till Malmö med mopsarna i helgen och i påsk är det utställning igen, sedan är varje helg snart uppbokad fram till i oktober ungefär. Det som vanlig, vila får jag göra i veckorna:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden