Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Pet-telefon

2013-01-20

Jaha, nu har även jag blivit med liten pet-telefon. Jag har i det längsta motstått detta då jag för mitt liv inte kan begripa vad det ska vara bra för att ha konstant tillgång till internet och annat. Om man nu ska vara en produktiv (och trevlig) medlem av detta samhälle så är det kanske bra att inte flyta iväg på nätet i tid och otid. Detta eviga petande och pillande på mobilerna måste ju göra folk extra stressade dessutom, det blir alldeles för mycket att hålla reda på.Varför kan man inte få göra en sak i taget?

Jag är ju alltså en stark motståndare mot desa små maskiner men fick faktiskt en på köpet när jag tecknade om mitt abonnemang. De ringde säkert fem- sex gånger innan jag gav upp och tillät dem att skicka en ny telefon. Det var nästan lite komiskt varje gång de ringde då de frågade vad jag hade för telefon och jag varje gång fick förklara att jag hade en vanlig gammal mobil, de kunde inte förstå varför jag inte ville ha en fin ny pet-telefon. Nu är jag oftast av den åsikten att man egentligen inte ska dömma ut något förrens man har provat det så nu har jag alltså suttit och petat på en liten telefon i några timmar. Tja, man kan titta på youtube, spela massa spel, kolla facebook men själva skärmen är ju miniliten så man sitter lätt framåtlutad och blir lite vindögd. Om man nu ska göra någon av dessa aktiviteter så måste man ändå vara still och då kan man ju lika gärna göra det bekvämt för sig och titta på en stor fin dataskärm istället. Man plockar ju inte direkt fram mobilen och surfar lite medans man mockar eller bär vatten i stallet så den är alltså onödig. Man måste ju dessutom ta av sig vantarna varje gång man nu måste peta på den vilket är mycket dumt när det är 15 minusgrader ute, det går inte ens att kolla tiden utan att förfrysa fingrarna. 

Det finns egentligen bara ett tillfälle då slösurf på mobilen är lämpligt och det är om man sitter ensam på en buss eller tåg. Man bör inte surfa och gå samtidigt, det är livsfarligt. Att surfa när man sitter som pasagerare i en bil är ohyfsat och otrevligt mot den som kör. Det är faktiskt nästan alltid dålig stil att ta upp mobilen när man är i sällskap med andra, om det ringer ber man om ursäkt och avlägsnar sig för att svara i min värld. Om man tar emot sms och börjar svara i andras närvaro så är man också ohyfsad, man visar nämligen då att man tycker att man är viktigare än den man är med och att den personen gott kan vänta medans man tar hand om sina egna affärer. Nu verkar det dock som om all vett och etikett försvunnit all världens väg iom mobiltelefonernas intåg och någonstans så stör det mig väldigt mycket.

Det låter kanske lite gnälligt, men faktum kvarstår, det är inte roligt att umgås med vänner OCH deras mobiler, det är mycket trevligare om man faktiskt lämnar mobilen utanför umgänget. Det är faktiskt så att min nya pet-telefon nog kommer att hamna i lådan igen (om jag bara lyckas få upp den så jag får ut simkortet igen) och så får min gamla hederliga telefon hänga med ett tag till. Nu har jag iaf provat på en liten pet-telefon och den var ungefär som jag trodde, onödigt många små funktioner som är totalt oanvändbara om man samtidigt rör på sig eller har normala sociala färdigheter. Ibland så stämmer det faktiskt att det var bättre förr... 

tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2013-01-21 06:34:42 - Sara

Grymt bra skrivet, du har helt rätt ;) 8-) sjukt,täcket mobilande i samhället ,,,

2013-01-21 07:40:35 - Anki Lind

Du har slagit huvudet på spiken igen! Håller med dig till 110% (star)!

2013-01-21 09:40:32 - Ann_Britt, inciria@swipnet.se, inciria.cybersite.se

(flower) Håller verkligen med dig om alla onödiga grejor på mobilerna och allt onödigt snackande glömmer oftast sätta på min eller glömmer den hemma ha ha
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden