Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Duktig Betty

2013-10-21

Nu har även lilla Betty varit ute och testat mentaliteten på MH och även hon visade sig vara en stabil liten figur. Hon klarade av alla delarna utan större problem och blev inte särskilt rädd för något. Det är alltid lite skönt när man väl klarat av ett sådant test då man ju aldrig vet helt säkert hur de kommer att reagera, de kan ju bli rädda för något och inte avreagera som de ska. Nu har alla mina tre tikar gjort riktigt bra ifrån sig, de är inte lättskrämda och de är trevliga och sociala. Testledaren tyckte att Betty var en ovanligt lugn och sansad boxer, de brukar vara lite översvallande i sina känslouttryck men Betty är precis lagom. Det roliga är att jag har fått den kommentaren om både Astrid och Ida också när de gjort sina MH:n, mina flickor är väldigt sociala men gör inte frivolter och välter inte folk utan de nöjer sig med att veva runt med kroppen och rulla med ögonen med tungan på trekvart.

Betty visade nu att hon gärna följde med främmande person, hon lekte aktivt men hade lite dåligt grepp om kamptrasan (det var inte så konstigt då hon gick sist efter några dobbisar så trasan var dyblöt och lite unken, inte riktigt trevlig att bita i enligt en sådan fin flicka). Bytet såg hon inte på första försöket men när hon väl såg det på andra försöket sprang hon målmedvetet men stannade bara och nosade på det (det var också en blöt trasa, iisch sa Betty). Avståndslek var kul och hon lekte bra med figuranten( trots att det var samma blöta trasa). Uppflygande overall och skrammel hoppade hon till för men avreagerade fort utan kvarstående rädslor. Spökena fick en ordentlig utskällning och skottet var väl inget att hetsa upp sig för. Hon visade på det stora hela att hon är som hon ska i mentaliteten.

Vi tycker ju ibland att hon är lite virrig och stirrig, men det är nog mest för att vi jämför med de andra boxrarna som aldrig blir virriga. Egentligen är det ju lite taskigt att jämföra med storasyster Astrid som ju är en av de mest målmedvetna coola figurer man kan hitta, det finns nog nästan ingen som kan mäta sig med henne (utom möjligtvis hennes dotter som är väldigt lik sin mor). I min flock så är det lite så att Ida och Astrid travar omkring och verkar veta exakt vad de håller på med medans Betty snurrar runt och frågar "vad gör vi nu? oj ska vi springa hit? eller dit? eller ska vi skälla? på vad? åt vilket håll? hjälp var tog ni vägen nu? Hon är nog bara en helt normal aktiv ung boxer som råkat hamna i en flock med extremt målmedvetna boxrar som har en helt egen agenda.

Nu är hon iallafall färdigmeriterad och ska få bli mamma till egna små kopior. Hon är röntgad med A-höfter och ua på knän och utställd med fina  resultat så det  var ju bara mh:t som skulle göras. Jag planerar att para henne vid nästa löp så nu är det bara att hitta en lämplig friare och vänta. Eftersom hon nu gjorde ett bra mh så tänker jag nog åka och försöka kora henne nästa år efter att hon fått valpar.

Fina Betty...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt! 

 

Antal kommentarer: 2

2013-10-22 08:17:00 - ann-Britt , inciria@swipnet.se

(heart) Grattis Betty till ditt fina MH gläds med matte och hoppas på lika trevliga kopior av dig:)

2013-10-22 10:40:39 - Märta

(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden