Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Ettor,tvåor, bir, res bis, lite fest och så ett föl...

2009-05-31

Ja ojojoj vilken helg det blev. En bild säger ju mer än tusen ord och så här såg min framruta ut nu i kväll...

För att börja från början så var vi på hopptävling igår med Magic Ida och Canja. Det var lokala tävlingar i Trosa, ponny på förmiddagen och häst på eftermiddagen och det skulle bli första starten i LB för både Magic och Ida så jag åkte lite tidigare för att hejja på dem. när jag kom fram så möttes jag av överlyckliga barn och föräldrar, Magic och Olivia hade vunnit LC för B-ponny och Ida och Amanda hade vunnit bland C-ponnyerna. De hade fått fina rosetter och täcken i förstapris. Eftersom det var första starten i Lb för båda två och eftersom det redan hade gått så bra så var förhoppningarna inte jättestora på att de skulle upprepa bedriften i nästa klass, men som vanligt ska man aldrig säga aldrig... Magic och Olivia gjorde en superfin runda och gick dubbelnolla vilket räckte hela vägen till en andraplats. Det blev ytterligare rosett och fina priser och ett strålende lyckligt barn( och föräldrar,tränare, kusin och andra bekanta)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite matta efter denna prestation (det är faktiskt nästan jobbigare att titta på än att rida) var det bara att ladda om för att hejja på Ida och Amanda. De gjorde också en superrunda och efter en olidlig väntan så stod det till sist klart att de hade vunnit även denna klass. Det belv ännu ett täcke till samlingen (tre tvunna täcken på två tävlingar ojojoj) och rosett och ärevarv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jösses vilka fantastiska ponnyer och barn det var denna dag!

Mitt under tävlingsdagen fick jag dessutom ett glädjande samtal från Camilla, som tar hand om Emma, som berättade att nu hade fölet kommit. Det blev en hingst och nu ska vi bara komma på ett bra namn på detta föl som ju är det absolut sista efter Finn. Sju föl har nu Finn och Emma fått ihop, helt fantastiskt fina allihop. Förhoppningsvis så kan jag få lite bilder på underverket framöver så att vi blir lite inspirerade. 

Efter att ponnyerna var färdiga med sin tävling så var det bara för mig att slå mig ner och pusta ut och vänta på min tur. Lite svårt var det att ladda om och nu gällde det ju att visa att det inte bara var ponnyerna som kunde. Som tur var så var det en klass mellan ponnyernas sista och min första så Ida och jag slog oss ned för att vänta (Detta visade sig vara en lite dum idé då jag lyckades bränna mig rejält eftersom det blåste en svalkande vind på kullen där vi satt). När det sedan var dags var Canja så laddad att det faktiskt gick lite fortare än jag tänkt men vi lyckades hålla trenden vid liv och kom tvåa i den första klassen. I andra klassen var hon fortfarande lite överladdad men gjorde en bra runda men fick tyvärr ett nedslag i omhoppningen. Trött och bränd men ganska så nöjd rullade jag hemåt den kvällen.

När jag kom hem så var det dags att ta tag i tvätt och frisering av två vita hingstar som skulle på utställning dagen efter. När man ska fixa vita hästar så är det lite mer pyssel än vad det är med andra hästar och efter många skimmeltvättar så har jag lärt mig alla trick. Först är det vanligt schampo för att få bort diverse lera och annat, sedan är det speciellt skimmelschampo för att skapa lyster i pälsen och sedan är det balsam i man och svans för att hålla dem på plats och till sist massor av pälsglans. I vissa fall måste man också bleka svansen om den har blivit missfärgad. Detta är en ganska så långdragen procedur och besvärlig då man alltid får lika mycket schampo och vatten över sig själv som på hästen.

Som vanligt när man är lite trött och dessutom har lite bråttom så ska någonting gå snett. Precis när jag var nästan färdig med Joop så fick han ett litet utbrott, antagligen pga att pälsglansflaskan kom för nära han huvud, och slet sig ur grimman. Glad i hågen skuttade han ut ur spolspiltan och började galoppera runt på gården. Naturligtvis tog han sikte på Magics hage och sedan blev det lite cirkus. De är inte jätteaggresiva mot varandra men det ska ju struttas runt och pipas en del för att försöka visa vem som egentligen är störst (Magic är fortfarande helt övertygad om att han är helt enorm). Efter ca en halvtimmes struttande och pipande på varsin sida om staketet så fick jag äntligen tag på Joop, faktiskt mest tack vare att Baresco tröttnade på Magics struttande och ställde sig emellan dem varpå Joop liksom bara stannade och accepterade att få på sig grimman igen. Arg, trött och blöt av både vatten och svett så fick jag lov att börja om med badandet eftersom han hade lyckats smutsa ned hela sig under sin lilla utflykt, suck. Som tur är så är han väldigt snäll och lätt att bada så det går ändå hyffsat fort. Sedan var det bara att starta om proceduren med Splendid. Han är ju så liten att det gick väldigt fort att bada av honom, och tur var väl det eftersom Joop nästan använt upp allt varmvatten. 

Idag var det då dags för utställning för de nybadade och för tillfället ganska så vita herrarna. De skötte sig utmärkt och Båda två lyckdes springa till sig guld i värmen. De blev också bäst i rasen i sina raser så båda två fick gå in i best in show-ringen. Där blev det en spännande upplösning då det var riktigt många hästar av olika raser med från början. En efter en skickades de ut och Joop fick lämna ringen när det var ungefär åtta kvar. Han fick 88888=40 poäng och kommentaren att han var välmusklad och fin för sin ålder. Sakta men säkert så krymptes antalet ned men Splendid fick vara kvar. Till sist var det bara han och ett new-foreststo kvar och då visste vi att vi gick om best in showpriset på allvar. En sista gång fick vi springa och sedan fick vi äntligen ställa upp. Han blev reserv best in show och fick fantastiska 43 poäng, otroligt roligt!

Att han är vacker som en dag vet vi redan, nu gäller det bara att alla andra får se honom så att han kan få lite fler avkommor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi åkte från utställningen varma och trötta men mycket nöjda och med massor av rosetter.

Förutom alla dessa fantastiska tävlingar och utställningar så har jag ju dessutom lyckats klämma in en klassåterträff i fredags som var mycket angenäm och så var det födelsedagfest igår för Carro och Alex som fyller trettio i år. Nu är det alltså väldigt skönt att få gå och sova lite så att man orkar med även morgondagen också, fast när allt går så bra som det gjort denna helg så går man med lätta steg ändå.

Tack och godnatt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden