Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Nya trick...

2009-11-04

Nu är det verkligen kallt och eländigt att jobba utomhus. I morse när jag red ut på Canja så blåste det så mycket att snön som kom flög på tvären. Det besvärliga med så tråkigt väder är att man måste bylta på sig så mycket kläder att man inte kan röra sig ordentligt. Det gör ju inte så mycket när man skrittar ut barbacka på Canja, men det är väldigt svårt när man ska klättra omkring på unghästarna och försöka vara smidig för att inte skrämma dem. Som tur är så är även mina unghästar snälla och förlåtande när jag försöker kravla mig upp och jag har idag lyckats sitta på både Lydia och Kylie.

Egentligen så vill man bara krypa ner under ett täcke och inte komma fram förrän det blir vår igen. Nu är det ju så att jag har för mycket att göra för att gå i ide, men lite sol skulle vara välkommet. November är helt klart en månad som jag gärna skulle vilja ta bort, allt blir bara mörkare och kallare och man ser ingen ljusning. I december så vet man ju att det kommer att vända innan månaden är slut.

Jag har nu i princip bestämt mig för ett par namn till mina små katter, de ska heta Kissen och Katten. Jag tänkte att eftersom vi ändå inte ser skillnad på dem och de kommer när man ropar kissekatt så kan man ju lika gärna göra det enkelt för sig och döpa dem till det. Honkatten ska då få vara Kissen och hanen Katten (om man nu tar fel så tror jag inte att de tar illa upp). 

Internet domineras ju av ungdomar men nu börjar jag misstänka att pensionärerna börjat att smyga sig in för att ta över. Morfar fick ju ett abonnemang i somras och han är nu en riktig surfare. Att han inte är ensam om detta fick jag bekräftelse på häromdagen. Mormor hade varit på damlunch och kom hem och berättade att en av de andra damerna hade minsann träffat en ny man... på nätet! De var nu särbos men umgicks mycket och hade väldigt trevligt. Damerna på dessa luncher är ju mellan 80 och 90 år så det var lite oväntat och jag hade ganska roligt åt detta en lång stund. I vissa fall kan man alltså lära även gamla hundar nya trick... 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2009-11-05 14:34:57 - Sophia

Imponerande! Jag har försökt lära min mormor förstå sig på mobiltelefonen hur länge som helst nu. Det går bara inte in!
Kul att båda Kylie och Lydia är snälla damer! Jag kan komma ut nästa vecka och hjälpa dig om det är så att de inte förstår kommandot "framåt" :P
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden