Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Katter

2009-11-02

Idag har alla hästar hållt sig på rätt sida om tråden för en gångs skull, så det finns inga hästjakter att rapportera. Det har faktiskt varit en ganska lugn dag utan stora problem att lösa.

Nu måste jag bara ta itu med kattproblemet igen, gården är återigen invaderad av olika sorters grannkatter och vildkatter. Det känns som om jag måste göra en utrensning varje höst för att inte behöva utfodra halva ortens kattbestånd. Ryktet om att det är god mattillgång på Åkerby verkar spridas fort i kattvärlden, det vore kanske bra om ryktet om ond bråd död på Åkerby spreds lika fort...

Mina små innekatter har nu fått börja röra sig lite mer runt i huset och varje kväll får de ta en stund och utforska nedervåningen. De tycker att det är jättespännande att smyga runt där nere och de har även träffat på Vilma utan att några stora konflikter uppstått. Jag hade ju tänkt att de skulle få en egen kattlucka så att de kunde gå ut på balkongen och sedan ner på tomten, men nu har vi kommit på att det är lättare att göra ett litet katthål i väggen vid trappen så kan de gå ner och gå ut genom kattluckan i köket. Det kommer nog att ta lite tid innan de kommer så långt att de tar sig ut men det kommer att bli lite skönt för dem att ha möjligheten i framtiden. Namnfrågan är inte heller riktigt löst ännu men det finns några ideér iallafall så snart får de kanske varsitt namn också.

Hundarna är ju lite tveksamma till de två små huliganerna och Ida håller ögonen på dem varje gång de besöker nedervåningen. Hon tycker nog att de ska hålla sig på ett ställe så att hon inte behöver oroa sig över vad de kan hitta på. Av någon anledning så har hon tagit på sig fullt ansvar för kattövervakningen, fast varför de behöver övervakning tror jag inte ens hon själv vet. Bina kör med en annan metod, hon varierar mellan att stirra på dem och att vända ryggen åt dem. Katterna blir precis lagom konfunderade över detta beteende och svarar med att stirra på henne när hon inte ser och bara spatsera omkring med en spelad nonchalans när hon börjar stirra på dem. Ida stirrar ju hela tiden så henne vet de var de har. Idas största tillgång, enligt katterna, är hennes fantastiskt roliga svanstipp som med fördel används till jaktträning, speciellt när den viftar. Jag väntar nu på att hundarna ska börja slappna av lite mer i umgänget med katterna så att jag slipper oroa mig för deras säkerhet.

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden