Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Första utställningsdagen...

2012-12-15

Då var första dagen i Älvsjö på stora stockholmsutställningen avklarad. Astrid skötte sig ganska bra men tyvärr så gillade domaren inte hennes typ alls. Hon har ju alltid fått excellent men idag blev dety bara very good och sistaplacering i klassen. I kritiken stod det att hon är för kraftig, ett fel som ju inte går att göra något åt eftersom hon är en muskelknutta av naturen. Han menade inte att hon var tjock utan helt enkelt för mycket hund för att vara tik och om man nu jämförde henne med de andra boxrarna på plats så är hon i samma storlek som de äldre hanarna. De tikar som gick bra idag var spensliga små tunnisar i jämförelse med henne. Det är nu inget att hänga läpp över en lite sämre bedömning än vanligt då hon fortfarande är en trevlig typ i mina ögon (och i ett antal andra domares ögon). Astrid är verkligen bara otroligt trevlig i temperamentet, hon är helt avslappnad i den röriga miljön och gillar alla hundar oavsett om de gillar henne (domare också för den delen).

Hon var riktigt duktig och ganska så koncentrerad på matten för en gångs skull...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var mycket intressant att följa boxerbedömningen idag även om jag har en annan syn än domaren på vad som är bra. Många boxrar var i mina ögon tunna och saknade det kraftfulla som jag vill ha i både rörelser och bröstkorg. Något som var mycket slående var också att otroligt många utställare höll på och dubbelhandlade sina hundar. Domaren var faktiskt på och sade till men de fortsatte ändå utan att bli utkastade. Deras hundar visade tydligt att när det inte stod någon och viftade utanför så blev det förvirrade och letade efter den som brukade stå och vifta. Detta visar tydligt att de är vana att bli visade på detta vis vilket ju är emot reglerna. Astrid var en av få hundar som faktiskt stod på sin mattes komando utan att behöva viftande trasor eller bollar så därför var jag nöjd med henne och glad över att jag faktiskt tränat min hund på ett riktigt sätt. Astrids stora fel idag var endast att hon inte förstod att hon skulle stå på en gul matta, den var så intressant att hon genast slängde sig ner för att kolla på godiset som uppenbarligen var gömt i den. Typiskt Astrid är att hon i en sådan situation hinner vända på halva mattan på ca två nanosekunder och sedan hamna på rygg med den halva mattan över benen. Snabbt fick jag dra upp henne på benen igen sparka till mattan och parkera lite diskret precis vid sidan av mattan istället och sedan stod hon snällt. Man får aldrig få panik när man ska ställa upp en boxer eftersom sådana här saker lätt kan hända utan det gäller att bara låtsas som om inga problem har uppstått och att det bara var en petitess.

Imorgon blir det tidig start då ringen startar kl halv nio och Kajsa är nummer 22. Det är lite skönt att få åka med exhibitionistmopsen i morgon då hon aldrig ligger på rygg under någon matta och dessutom kan bäras vid behov. Nu hoppas jag på en domare som gillar en liten gul mops med osedvanligt musklade små bakben. Dagens snöstorm, förrymda hästar, små slagsmål mellan Joop och Olle och Astrids för grova kropp får gå till historien som mindre viktiga. 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden