Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Ibland går det lite sådär...

2013-03-18

Vissa dagar är faktiskt mindre bra här i livet och det gäller då att kunna ta det hela med ro. Idag måste jag säga att dagen gick lite sådär...

Egentligen skulle jag nog ha vänt mig i sängen och somnat om i morse när larmet gick igång, men eftersom det nu består av åtta tjutande boxervalpar så är det bara att kravla sig upp. Om man inte kravlar upp ur sängen så ökar bara ljudvolymen tills den når outhärdliga nivåer. En som verkar vara döv för tjutandet är den ömma modern som lugnt snarkar vidare bredvid valplådan, hon bara suckar och tittar förnärmat på matten då hon blir uppsparkad och nedtvingad till de hungriga monstren. Jag misstänker att hennes teori är att så länge de tjuter så lever de, alltså ingen fara på taket. Det är dock mindre roligt att behöva gå och tvinga in Astrid vid halv två på natten för att sedan bara få sova till klockan halv sju. Nu var det dock inte bara det allmänna larmet och sömnbristen som ställde denna dag på ända, hela dagen har kantats med små olyckor.

Det första problemet som dykt upp är att avloppet inte riktigt fungerar, det går inte att duscha utan att det blir översvämning. Jag hade precis tänkt sätta igång med arbetet som rörmokare då elen plötsligt försvann. Tydligen hade en ledning blåst av och detta tog då halva dagen att laga för elbolaget. Nåja, strömlöst betyder inget vatten så då går det ju ändå inte att duscha. Nu betyder ju tyvärr elbrist också att värmen snabbt försvinner ur vårt gamla hus och detta uppskattas inte av två veckor gamla valpar. När de började bli för kallt låg de i en liten hög och huttrade och tyvärr så upptäckte jag lite för sent att den lille eländige valpen började bli lite för slö. Han hade blivit så nedkyld att han bara hade 36,4 i temperatur. Den stackaren var så kall att han inte ens ville äta så det blev till att stoppa liten valp under tröja och värma och sedan försöka övertala honom om att det var en bra idé att äta också. Han har ju på något sätt lyckats överleva till sitt sjuttonde levnadsdygn, trots att han är liten som en dvärg och ser ganska så eländig ut, så det vore ju lite typiskt om han nu skulle trilla av pinn pga ett strömavbrott. Efter en massa oroande så verkar han iallafall ta sig igen och nu är han någorlunda varm igen och äter, det är en seg liten figur.

Nu var ju inte elavbrottet, avloppsstoppet och valpens nästandöd det enda som hände denna dag, när elen gick igång igen så slogs vattnet på och då släppte en ispropp i stallet så att kranen flög all världens väg längst ner i stallet. Det blev alltså en lagom stor översvämning där som behövde sopas ut och en kran att laga. När väl kranen var lagad och vattnet utsopat skulle vattnet slås på igen men då hände det plötsligt något med vattenpumpen som bara stannade. Efter lite spring och elmätande kunde jag konstatera att det var säkerhetsspärren i tryckmätarlådan som slagit av, men av någon anledning så går det inte att slå på den igen. Nu står jag alltså där igen utan vatten och måste ringa ut en rörmokare imorgon. För att göra saker lite besvärligare så är det ju så att traktorn inte går igång när det är för kallt utan sin motorvärmare och utan traktor ingen mat till hästarna. Hästarna i hagen har ju sin bal så de var nöjda och glada men welsharna som var inne och väntade på sin lunch var nog övertygade om att dödan var nära då lunchen inte serverades förrän klockan halv tio på kvällen. För att göra saker ännu lite trevligare så har vi nu haft snöyra och eländes kallt hela kvällen så det går knappt att ta sig fram på det isiga, numera snötäckta, underlaget.

Man skulle ju kunna tänka sig att sådana här dagar skulle få mig att ledsna på det här livet på landet, men nu är jag också av ett ganska så segt virke så det mesta glider bara av mig. Visst blir man lite trött ibland, men om man har lite distans till det man gör så  kan man alltid hitta de bra saker som händer mitt i eländet, visa dagar får man bara helt enkelt leta lite mer. 

Något som ändå lyser upp dagen är de sju feta små boxervalparna som inte riskerar att trilla av pinn vid första bästa elavbrott. De ligger lugnt och snarkar med bena i vädret, väldigt mätta och belåtna efter det att matten tvingat deras stackars mor att mata dem (den lille skrutten sover alltid som en liten eländig boll)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 2

2013-03-19 16:00:32 - ann-Britt, inciria@swipnet.se

(heart) Grattis till Billies fina HD o knä resultat

2013-03-19 22:14:18 - Märit, marit.walfridsson@gmail.com, www.walsang.se

Är det den tredje från vänster som är lite skrutt? De andra ser ut som riktiga små mätta tjockisar! :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden