Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Årskrönika 2011

2012-01-11

Jaha, då var det kanske dags för en sammanfattning av året som gått nu när det nya året kommit igång.

Första delen av 2011 är en del av mitt liv som jag gärna lägger till handlingarna. Familjen kämpade med att bara överleva det faktum att Morfar var döende och han själv höll sig kvar med enbart viljekraft de sista månaderna. Döden är sällan vacker och denna kamp blev i slutet extremt plågsam så när det till slut hände var det ändå en typ av befrielse och det tog sedan ganska så lång tid att återhämta sig. Inte förrän i mitten av sommaren började jag komma upp till ytan och bli lite produktiv igen.

Det enda som hanns med under våren var visning av några welshponnyer samt Ulla på treårstest. Welsharna gick väldigt bra och av sju visade blev det tre gångartsutmärkelser och tre hopputmärkelser, en fick då dubbla utmärkelser. Ulla var min stora stjärna då hon hoppade till sig ett hoppdiplom med fantastiska 9-9, den dagens bästa hopphäst. Jag överlevde också ett ridprov på en lite skuttig häst som nog egentligen hade behövt åka iväg och träna lite mer.

Ulla under ryttare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det föddes två föl på gården 2011, det första tittade ut i maj och det var Emma och Joops första.

Release Me, en av de vackraste...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sent på sommaren, i augusti klämde Sunny ut sitt föl som också blev Kalles sista.

Returning Sun söt som en sockerbit...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I början av året så blev Bina till slut så gammal och skruttig att hon inte längre ville vara med. Hon fick somna in i slutet av februari ( ytterligare ett skäl till att inte tänka för mycket på årets första del) och hon lämnade efter elva år ett väldigt stort tomrum. Vem skulle nu hålla ordning i boxerkompaniet?

Bina, alltid redo att åka medsin matte runt landet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ida såg dock till att öka boxerbeståndet i landet med två små valpar, Billie och Betty. De två små flickorna åtnjöt både sin moders ömma vård och sin storasyster Astrids lika ömma omtanke och utvecklades snabbt till två självsäkra glada småboxrar. Betty blev kvar i familjen och bor hos min moster som halvfodertik och Billie fick ett mycket bra hem där hon är snickarassistent.

Hela familjen samlad...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrd då, ja hon är en historia helt för sig själv. Hennes påhittighet är helt otrolig och hon har gjort så mycket tok hela året att det skulle kunna bli en hel bok. Mitt i hennes eländes huliganperson finns det dock ett litet hjärta av guld och man kan bara vara arg på henne i exakt två sekunder, sedan ser man hennes glada oskyldiga blick och smälter. Hon vill inget hellre än att vara till lags men det bara råkar bli så att när man inte tittar så råkar hon göra tokiga saker.

Connemarasällskapet har också tagit upp mycket tid under året med omorganisation och jobb kring nya reglementen. På riksutställningen i Norrköping gick det riktigt bra för flera åkerbyponnyer. Arianna gick ridklasser och dressyr och hoppning och tog ett par placeringar, väldigt roligt då hon inte varit ute och tävlat de senaste åren. Idylle blev connemaramästare i hoppning för c-ponnyer och Excelsa var med och vann LC. Delilah blev guldbelönad, fint visad av lillmatte och pappa Joop var med och gick en uppvisning i damsadel med sin dotter.

Flera av Åkerbyponnyerna har tävlat framgångsrikt under året i olika discipliner, Desdemona började året med placeringar i de högsta klasserna i hoppning men har i höstas sålts till en ny liten ryttare i Norge. Idylle har gått från klarhet till klarhet och har nu placeringar i MSV hoppning och hennes helbror Gino har också blivit stadig på den nivån. Keep on Running har startat LA dressyr med goda resultat och är på väg upp i klasserna och även Lambretta slutade året med debut i LA hoppning. På lokal nivå har Excelsa och Foo-fighter tävlat på med många placeringar i hoppning. Look Sharp debuterade galopp och vann en överlägsen seger som lovar mer. Det är verkligen roligt att så många är ute och tävlar och i så många olika discipliner och jag hoppas på fler framgångar nästa år. Alla dessa framgångar har dessutom betytt att Gina nu är uppe i så många avkommepoäng att hon är kvalificerad för ELIT-premiering.

Under hösten togs även ett lite tråkigt beslut att ta bort två av gårdens hästar, Kalle och hans dotter No Doubt. Kalle blev under sommaren plötsligt gammal och ville inte gå upp i vikt så det kändes helt enkelt inte rätt att han skulle gå en vinter till och Noa blev helt enkelt inte så bra i sitt skadade bakben som vi hade hoppats så det fanns inte mycket att göra med henne. Kalle har gett mycket till min avel så det var inte roligt att ta bort honom men helt rätt med tanke på hans välbefinnande.

Året slutade iallafall bra då vi fick en tillökning i hundflocken. En alldeles bedårande liten Kajsa flyttade in och hon har snabbt blivit en favorit hos de flesta. Boxrarna älskar henne och hon kommer att gå trygg genom livet med sina stora livvakter som jämnar alla som kan ses som ett hot med marken.

Liten Kajsa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några tävlingar har det inte hunnits med detta år utan det har mest handlat om att hålla allting flytande och att börja om och börja laga allt som har varit trasigt. Trots ett tungt år med många förluster så blev slutet bra och nästa år kommer att bli väldigt mycket bättre. Hästarna går bra, mår bra och börjar komma ner i ett hanterbart antal. Traktorerna är lagade och fungerar och gården börjar sakta men säkert se någotsånär välordnad ut. Jag har också nu ett stabilt antal elever som rider på ponnyerna och fantastiskt trevliga människor i stallet. Det märks extra mycket då vi har olika arrangemang som nu är fulla av positiva människor som deltar fullt ut. Roligast är det dock med alla positiva små barn som kommer att utvecklas till fantastiska ryttare som ska bli extremt roliga att få följa i framtiden. Medelåldern är just nu ganska låg på barnen så de har många år kvar med ponnyerna.

2012 blir det hundutställningar, ponnytävlingar, hästutställningar, skojiga arrangemang, förhoppningsvis lite eget hopptävlande och troligtvis fler födslar än dödslar.

Gott nytt år!

 

Antal kommentarer: 1

2012-01-12 23:24:54 - Sara , www.qiwrons@live.se

Det är roligt att se din lust och glädje komma tillbaka, förra året var minst sagt tungt. Det du och alla små fina ponnyer ger våra barn är ovärderligt. Vi ser fram emot ett år fyllt av glädje, tävlingar och massor med roliga aktiviteter. Du har ju grundat ett bra gäng med små hästskötare så nu är det bara för dig att komma igång och tävla igen :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden