Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Mer kärlek för Joppe...

2008-06-03

Idag blev det en sådan där mellandag, vi har inte hunnit göra något av det vi egentligen skulle.

På förmiddagen var det visning av Yason så då blev det inget annat gjort. Efter lunch kom morfar och sa att vi måste rensa bland den gamla hösilageplasten för att killen som skulle hämta den klagade på att det var annan plast i den och då kunde han inte återvinna den. Jag slängde en liten tanke åt att den gamla sophanteringen med hål och brännhögar kanske inte var så dum ändå, men mitt miljösamvete gick segrande ur striden och vi fick ställa oss och sortera. Morfar tog grävskopan och skrapade ut all plasten i en jättehög mitt på stallplan och sedan sorterade och sorterade och sorterade vi... Plasten var blöt och smutsig och full med gamla hösilagerester och vi var tillslut riktigt skitiga, men skam den som ger sig. Resultatet blev iallafall en vagn full med bara hösilageplast som morfar ska köra till återvinningsstationen imorgon.

Detta är jättehögen som vi sorterade...            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter allt sorterande var vi inte särskilt pigga på att göra så mycket mer för dagen men, som vanligt fanns det massor kvar att göra.  

På kvällen släppte vi ut Joppe och Titti och hon har nu gått in i högbrunst, villket han tycker är toppen! Han har fått lov att använda alla sina bästa hopp och skutt för att imponera på henne och för en gångs skull så uppskattar hon alla hans ansträngningar. Det är mycket roligt att se honom åma sig för henne och hon tittar på honom med små stjärnor i ögonen...

När hon kommer ut så blir han så här glad...                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han ger sig sedan in på att imponera med en flashig trav och en avancerad manruskning...

 Han avslutar med några försiktiga halssträckningar och mulmotmul-metoden...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så till sist blir det kärlek i solnedgången...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

Joppe har övat in hela denna uppvisning till perfektion och Titti ser mycket nöjd ut, jag hoppas nu att hon tar sig den här gången, även om Joppe gärna står till tjänst så många gånger hon vill. Han har ännu inte nått Kalles skicklighet i flirtandets ädla konst, men han jobbar hårt på att nå dit och kanske kan han ge Kalle lite konkurrens om några år. Det är mest synd om Magic som har hamnat lite i skymundan då de andra två hingstarna tar så stor plats och har fått alla ston, än så länge. Han uppfattar dock sig själv som störst, bäst och vackrast och talar gärna om det för alla. Kanske lider han av ett litet napoleonkomplex och måste därför skrika högst av alla. Hans tid kommer dock snart och han kan ju alltid glädja sig med att när han har sin högsäsong så kommer de andras ston att ha åkt hem.

Imorgon får vi sätta fart med ridningen igen, det är många hästar att motionera nu. Midas tränas som bäst för att kunna starta derbyt i Södertälje om två veckor och Ida (ponnyn) har precis börjat sin hopputbildning. Hon hoppade i förrgår för första gången över den lilla stocken i hagen och klarade detta med bravur. Det blir nog en tävlingsponny av henne också även om hon inte kan matcha sin bror, Gino, i kapacitet eller galopp. Målet är att hon ska kunna starta LD på hemmatävlingen om sex veckor och så ska hon naturligtvis säljas senare i sommar eller till hösten. Hon är väldigt positiv att jobba med, som alla Ginas barn är, och så är hon ju svart vilket är viktigt när man säljer ponnyer till barn. Den gyllene kombinationen när det gäller ponnyer är alltså snäll, lättriden och snygg färg, så hon har alltså allt! Till imorgon ska det bli några bilder på underverket...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden