Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Utflykt

2009-02-20

Idag blev det en utflyktsdag för mig och Ida. För att jag ska hinna med något annat än att springa runt i stallet så tar Carro hand om hästarna på fredagar, jag måste ju faktiskt hinna handla någon gång också.

Jag släppte ut hästarna i morse och sedan åkte Ida och jag iväg. Först var det träning i Södertälje och sedan fick Ida gå på en promenad runt stan. Efter det åkte vi till IKEA för att kika på kök och köpa flyttkartonger (jag ska inte flytta utan bara förvara en massa böcker på något bra sätt). Jag är inte så förtjust i IKEA då det är så fruktansvärt stort och rörigt där. Dessutom så vimlar det av förvirrade människor som alla letar efter det billigaste porslinet eller glödlampor av tveksam kvalitet. Hur man än går på IKEA så går man bara runt, runt, runt ungefär som när man går vilse i skogen. 

Efter IKEA åkte jag upp till min syster som ligger med ischias för att hjälpa henne handla lite och sådär.  Det blev en lång stund på ICA med Amie då vi fick springa runt och leta efter allt eftersom jag inte hittar i den butiken. Vi skulle handla så att det skulle räcka ett tag och dessutom så hade jag en halvlång lista från mormor som skulle klaras av. Det mest positiva var nog ändå att jag fick visa leg för att få köpa snus, man blir alltid lika förvånad när de frågar. De trodde iochförsig att jag tänkte köpa ut åt Amie eftersom jag var tvungen att fråga henne vilket snus Loulou ville ha. Vi fick iallafall med oss allt vi skulle och jag fick ihop till en hel måltid genom att provsmaka alla saker som de bjöd på.

Det är verkligen inte kul för Loulou att sitta i ungefär samma sits som jag gjorde i somras, men det är tur i oturen att jag redan haft samma problem eftersom jag vet ungefär vad man ska göra. Sjukvården är precis lika krånglig för henne och läkarna på vårdcentralen ska vi inte tala om hur de behandlar folk med ryggproblem (eller rättare sagt inte behandlar folk). Vi konstaterade iallafall att vi har samma dåliga gener, min syster och jag, förutom en tendens att få ryggproblem så saknar vi dessutom två tänder, eller rättare sagt vi har två mjölktänder kvar då det inte kommer några andra. Det är tur att vi inte behöver avelsvärderas som hästarna då jag tror att både dåliga tänder och svag rygg skulle vara fullgoda skäl till att kasseras som avelsmaterial...

Ida hade rätt så tråkigt eftersom hon fick tillbringa ganska många timmar på olika parkeringar, men som tur är så glömmer hon fort och efter att ha fått ett digestivekex av Robin och lite kärlek av Amie så var hela resan lyckad enligt henne.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden