Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vårtecken

2011-03-25

Vårtecknen blir bara fler och fler, igår hittade jag den första snödroppen. Även hästarna börjar få vårkänslor, stona brunstar och de stackars hingstarna håller på att hoppa ur skinnet av alla goda dofter.

Nelly brunstar som värst och igår när Matilda red så var det nästan omöjligt att få henne att göra någonting vettigt. Splendid var ju också med och varje gång han kom nära så tappade Nelly all fart och koncentration. När han befann sig bakom henne så stannade hon upp och försökte vänta in honom och när han var före så sprang hon allt hon kunde för att komma ikapp. Hon såg väldigt rolig ut för samtidigt som hon sprang runt så försökte hon vifta förföriskt med svansen. Splendid verkade dock vara helt omedveten om hennes ansträngningar, när han har sadel på så koncentrerar han sig bara på ridningen.

Jag måste också få skryta lite över mig själv. Idag har jag varit och hämtat nytt golv till min transport och så har jag rivit ut det gamla, helt själv.Nu ska bara det nya sågas till och skruvas fast och sedan har jag renoverat golvet helt utan hjälp. Man kan inte annat än att bli lite nöjd över sig själv när man klarar av att göra saker som man har dragit på för att de verkar vara svårare än de är. Nu är det inte så att jag är helt dålig på att snickra ihop saker själv men av någon anledning så fick jag för mig att just detta projekt var lite för svårt och att jag säkert skulle behöva hjälp. På måndag ska transport och bil besiktas så då hoppas jag att allt är på plats.

Astrid har hållt sig ganska så bra i skinnet de senaste dagarna, det enda snedsteget var igår då hon råkade traska in i ridhuset och ställa sig precis framför hindret när Splendid skulle hoppa. Det var en himla tur att det var just han som skulle hoppa eftersom han är lite långsam. De snabbare ponnyerna hade garanterat hoppat rätt på henne, men Splendid hann stanna väldigt prydligt framför hindret och barnet satt kvar eftersom det hade gått relativt långsamt. Hade det varit Nelly som hoppat så hade det snarare blivit ett jätteskutt över både hinder och hund.

Astrid, alltid oskyldig...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imorgon blir det styrelsemöte i connemarasällskapet hela dagen. Det är väldigt turbulent fortfarande då det inte riktigt har löst sig med avelsorganisationsfrågan ännu. Vi hoppas dock att det ska gå lite fort nu då ärendet ligger hos Jordbruksverket och vi gör allt för att skynda på dem. Myndigheter är nu inte alltid så lätta att påverka men om man är tillräckligt på så tycker de att man är lite besvärlig och då kanske de anstränger sig lite för att bli av med en.

Det har blivit mycket föreningsarbete på senaste tiden, det är tur att man inte är så stort behov av någon fritid...

Tack och godnatt! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden