Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Svenljunga tur och retur

2008-11-17

Nu har jag varit och tränat hos sjukgymnasten för första gången. Det var inte alls så jobbigt som jag trodde och Lasse var mycket imponerad över att jag var så stark. Det är faktiskt så att jag skötte hela stallet själv för första gången igår inklusive mockning av femton boxar och spolning av exakt 44 hästben. Detta arbete är något jobbigare än en halvtimmes balansövningar och stretchning, så att jag är något mer vältränad än genomsnittspatienten kan ha en naturlig förklaring. jag har ju också börjat rida lite smått och otroligt nog så har träningsvärken lyst med sin frånvaro. Det enda problemet har varit att jag har fått lite skav pga att jag inte har några skyddande muskler under sittfläsket på högersidan. Även om jag inte fått träningsvärk så blir jag trött väldigt fort och det krävs en del vilopauser i arbetet. Känseln i foten har fortfarande inte kommit tillbaks så jag är därför fortfarande lite obalanserad men förhoppningsvis kommer den så småningom.

Det har annars varit en hektisk helg med resa fram och tillbaks till Svenljunga och idolkväll. Det var trevligt och intressant att delta i mötet i SPAF och jag träffade fler ponnyentusiaster. Alla representerar varsin ras och det var roligt att höra hur de andra rasrepresentanterna tänkte kring sin uppfödning och vad de har för avelsmål. Likheterna mellan raserna är nog faktiskt fler än olikheterna ändå. Nästa helg är det styrelsemöte i RSF som jag representerar och då blir det utflykt till Blomstermåla för att avlägga rapport om vad som avhandlades i Svenljunga. Ibland kan man undra om man inte är lite galen som ger sig in i ponnyavelsvärlden och åker land och rike runt på detta vis. Ida åkte tappert med alla de 73 milen fram och tillbaks till Svenljunga och fick dessutom vänta under ett tre timmar långt möte. Om jag hade åkt helt ensam så hade jag nog tröttnat totalt, nu var jag ju tvungen att stanna och rasta hunden lite då och då. Vi lämnade gården halv sex på morgonen och var hemma halv sju på kvällen, vilken resa!   

Imorgon ska jag försöka rida dubbelt så många som förut, det vill säga hela två hästar. Jag sitter i valet mellan att ta ut Midas eller Canja, ett ganska angenämt problem att behöva välja mellan två så trevliga hästar. De är ju båda två i lika usel kondition som jag så det passar bra att skrota runt lite försiktigt på någon av dem. De ska båda sättas igång så att de kan startas när vårsäsongen drar igång, det är alltså gott om tid att sätta igång dem lugnt. Fia är ju den som jag rider varje dag och hon och jag har funnit varandra riktigt bra under våra små turer och det känns som om hon blir en riktigt fin ponny. Hon ska också tränas så att hon är redo att börja tävla till våren. Kalinka har jag också fixat lite med och hon verkar än så länge nöjd med livet, hon har ju tidigare varit lite skeptisk till arbete men nu har hon insett att det inte är någon ide att protestera. Kurt rids också nästan varje dag av Victoria och ser riktigt trevlig ut han också. Han gillar verkligen att bli riden och har inga betänkligheter angående att följa ryttarens order. Lukas har också påbörjat sin inridning med Victoria och än så länge verkar det funka bra. Det blir en lång lista med hästar som ska ridas in och tränas under vintern och våren, men det blir desto roligare till sommaren då alla dessa hästar blir klara för tävling och försäljning. 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden