Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Anabolbest

2011-12-28

Nu var då årets julfirande avklarat. Det blev en lugn tillställning då vi inte längre har några små barn som är med och firar. Mest liv var det nog på alla hundarna som i år var nästan lika många som oss människor. Stora hundflockar är inte alltid lätt att hantera speciellt när de inneh¨åller olika raser samt små puttevalpar och unghundar med brutna ben. Vi fick helt enkelt låsa in tre stycken på övervåningen och så fick de tre minsta vara med och fira.

Bästa julklappen i år var inte riktigt en sak utan rimmet som jag fick till. Min kusin Anna hade rimmat ihop en väldigt rolig dikt till en bok som jag fick, den går så här:

Ibland ser jag ett monster stå vid grinden, vid käft med mungipan upp över kinden

en leende, flåsande anabolabest, glad som en lärka och stor som en häst

Det låter otäckt, men hon vill inte skrämma, hon undrar bara om Walter är hemma

"får han komma ut och leka?" Ärligt talat, det är svårt att neka

Men djuret väntar inte på svar, två meter upp i luften hon far

Hon flyger över grinden som en majestätisk koloss, en blandning mellan moloss och albatross

Men mitt i skuttet hörs ett skrik: "AAAAstrid kom hit kom hit!"

Det ändrar inte hennes förtjusta mimik, ta det inte som en pik

för Astrid har ett knep mot skrikande mattar, "låtsas att du inget fattar!"

Och när matte ser någon annanstans, fortsätt då din lyckodans

Om nu detta stora monster, får lära några kluriga konster

kanske det blir en större fest, att alltid tjäna matte bäst

Man kan alltid hoppas, och om hon inte låter sig stoppas

har hon visat att hon kan lära en hel del, och du kommer aldrig med falla för hennes skådespel!

Jag tycker att det är en ganska så träffande beskrivning av min kära lilla huliganhund och vi får väl se om hon kan bättra sig om jag börjar lära henne några av tricken i boken. Boxrarna är ju ganska så duktiga när det gäller att hålla sig hemma och faktum är att den enda gången Astrid ger sg av på liten promenad är ju när hon hör Annas hund Walter skälla hos Märta.

Idag har vi haft träning för alla ryttare som ska vara med på nyårshoppning på lördag och det gick riktigt bra. Jag ska faktiskt själv vara med och hoppa med Canja vilket nog blir riktigt roligt. Vi har samlat ihop lite nya och gamla ryttare och vi hade väldigt roligt under träningen. Det är lätt att glömma bort hur roligt det är att leka runt och rida riktigt fort bara för sakens skull. Det är ju tidshoppning och alla kommer att satsa stenhårt, men hårdast av alla satar nog Canja. Hon far iväg som värsta b-ponnyn runt banan och svänger en halvmeter före mig hela tiden, faktum är att hon var snabbast av alla idag trots att vi får hoppa lite högre. Även om hon far iväg med mig så måste jag erkänna att jag har lika roligt som hon, vi är nog lika knäppa båda två. Nu ska vi bara hitta en bra kostym också då det är en maskeradklass också. Fördelen med att ordna skojtävlingar är att man själv bestämmer reglerna och jag har bestämt att det är maskerad och tidshoppning där vissa stilpoäng kan påverka resultatet. Tävlingen har egentligen tre olika priser som man kan vinna, det finns ett pris för bästa utklädnad och ett pris för snabbast tid och så det viktigaste, ett pris till det stallet vars lag har den sammanlagt bästa tiden. Det är i lagtävlingen som stilpoängen spelar in då det alltså gäller att både rida fort samt vara bra utklädd, är man bra utklädd får laget dra av stilpoängen från tiden. Ett spännande referat är att vänta efter detta arrangemang:)

En liten bild på anabolabesten när hon tänker äta liten mops...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2011-12-29 15:53:12 - Ann-Britt

(heart)(heart)Åh vilken underbar bild o Versen var ju verkligt fenomenal och vad jag förstår passar det verkligen in på Astrid vi önksar dig O hundarna ett GOtt NYTT ÅR hopaps det är bra med Bette o Billie också (flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden