Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Fler mopsar på g...

2014-03-04

Ibland tenderar vi idag att lita lite för mycket på maskiner och teknik. Naturen inrättar sig ju inte alltid efter hur vi tycker att den bör göra eller vara och ingenting slår enligt mig erfarenhet när det gäller djur och uppfödning.

För några veckor sedan när jag skulle para lilla Kajsa så åkte jag och tog ett progesteronprov som ska visa om tiken är redo för parning eller inte. jag blev väldigt förvånad då jag fick svaret att hon hade löpt över och att det var alldeles för sent för att para henne. Detta stämde inte alls med hur länge hon löpt eller med hur hon betedde sig men när jag då frågade om det möjligtvis var så att provet kunde visa fel så fik jag svaret att maskinen aldrig tog fel. Nu är jag inte så lättövertygad så jag tog med mig mopsen till Per som är den absolut största experten vad gäller löptikar och parning (Per har en utmärkt assistent som heter Hugo som har en perfekt goldennos som kan sniffa reda på exakt var i löpet en tik befinner sig) Per klämde och kände och gav utlåtandet att hon var absolut öppen och redo för parning ( Hugo sniffade och höll med). En tik som löpt över stänger ju butiken så det var bara att åka och para trots veterinärens utlåtande. Nu blev inte den tilltänkta hanhundens ägare särskilt övertygad av Hugos sniffutlåtande så snabbt fick jag ändra planen och istället ringa an annan hanhund som jag redan tittat på också. Nu blev det inte bara en panikparning utan vi fick till två parningar med ett par dagars mellanrum så den fantastiska maskinen hade nog lite fel. Igår fick vi också ytterligare bevis på att så var fallet då vi ultraljudade Kajsa och hela skärmen var full av små mopsfoster.

Maskinen kan mycket väl ha haft rätt i att värdet var högt men det var lite nonchalant att påstå att den inte kunde ta fel och det var också nonchalant att inte undersöka tiken empiriskt då en sådan undersökning visade något annat än en överlöpt tik. Tänk om jag nu varit lite mer godtrogen vad gäller maskiner och deras förträfflighet, då hade inte Kajsa och Counting Crows Boy O Boy nu väntat en massa smått.

Vem kan motstå denna ljuvliga lilla varelse... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ska bli lite roligt faktiskt att få ringa till kliniken och säga att de hade fel fel fel och att jag hade rätt rätt rätt...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden