Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Snö, snö, snö

2009-12-15

Snö, snö och åter snö, det är allt som hänt idag. På bara en dag har det kommit nästan 20 centimeter snö. Det är ju efterlängtat på ett sätt eftersom det blir renare och man slipper alla leriga ben. Det enda problemet är att i år hoppade vintern över ett steg så snön har kommit direkt på leran så istället för att få ett lagom snölager på en hård yta så har vi nu 20 centimeter snö på 10 centimeter kladdig lera. Jag har idag ägnat ett ganska stort antal timmar med att pulsa genom denna blandning och har därför lagom ont i hela benen och ryggen och är helt utmattad. Egentligen så borde man sälja detta som en utomordentlig träningsmetod, det påminner om att gå eller springa med tvåkilos-tyngder på benen så man borde få en väldigt snygg bak av detta. Nu är väl saken den att när man går och tränar så räknar man liksom med en lagom trötthet efteråt, men när man bara försöker leva sitt vanliga liv så är det trevligt om man slipper utmattning efter att bara ha släppt ut hästarna.

Nu ska jag inte klaga för mycket på snön, det blir bra om några dagar när leran har frusit och vi har lyckats ploga överallt. Det har ju varit lite trafikkaos hela dagen, men jag hoppas att det blir bättre också då jag har en väldigt lång lista som ska handlas på torsdag. Det är julklappar och julmat och så är det alla dessa födelsedagspresenter som ska inhandlas. I vår familj har planeringen varit usel när det gäller detta, vi har tre födelsedagar mellan den 18/12 och den 22/12, otroligt opraktiskt. Om födelsedagarna är mer utspridda och längre från jul så blir det lite roligare att handla presenter, nu blir det lite stressigt och oekonomiskt. Nu är det som det är med detta och det går tyvärr inte att flytta varken julen eller födelsedagarna så det är bara att fira på.

Vem var det egntligen som kom på att man skulle hålla på och fira födelsedagar med presenter, någon måste det ju ha varit som kom på idén från början. Varför inte bara fira något annat? Jag menar, man firar ju jul med julklappar så då skulle man ju kunna fira en liknande dag på sommaren med presenter så fick alla gåvor två gånger om året. Då skulle man slippa det här med att hålla reda på alla födelsedagar och så slapp man också ångesten över att ha missat någon som man borde ha grattat. Tänk om man bara kunde ordna världen så att allt blev mer praktiskt...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden