Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Omflyttning

2009-12-06

I fredags hade vi en liten invigningsfest i mitt nya kök. Det var väldigt trevligt, men eftersom jag på detta sätt satte en tidsgräns för när det skulle vara klart för att ätas i köket så blev det lite stressigt dagarna innan. Ibland är det bra med tidsgränser då det sätter press på en så att saker blir gjorda. Nu fick vi fixa gardiner och dammsuga in i det sista men på det hela taget så var det presentabelt till middagen.

Helgen har sedan ägnats åt lite omflyttningar då Annika flyttade sin häst till Gnesta och då blev det en plats över som skulle fyllas. Jag har ju mer än nog med hästar att stoppa in i boxarna men man måste ju planera så att hagarna blir som de ska. Nu har stackars Maja fått tre små ponnyston i sin hage istället för Unita vilket hon inte direkt uppskattar. Halvblodston är väldigt speciella och vill helst bara ha andra halvblod i hagen, de är riktiga rasister. Nu får vi se hur lång tid det tar för ponnyerna att utmanövrera Maja som har varit van vid att vara lite elak och få stöd av Unita varje gång det kommit in en nykomling.

Utan stöd var det inte lika roligt att försöka mobba små ponnyer så hon höll sig ovanligt lugn vid ihopsläppet. Den enda som fick ordentligt ryck var Ida som egentligen mest protesterade över att hon fått flytta från höbalen till en hage utan mat. Hon skenade runt i tio minuter och letade efter en ingång till hagen med maten men fick sedan acceptera sitt öde. Förhoppningsvis så kommer hon snart i sin gamla sadelgjord igen nu när hon inte längre får fri tillgång till hö.

När jag sedan skulle ta in dem så vägrade Nelly och Meshuggah att komma hem, av någon anledning var Nelly sur och Meshuggah vågade inte gå över hagen ensam i halvmörkret så de blev utan eftermiddagsmat då jag vägrar att gå ut i leran och hämta dem. Är hästarna så korkade att de inte kommer när jag ropar så får de skylla sig själva om de får gå hungriga ett par timmar. Detta vet alla mina hästar och de kommer alltid när jag ropar eftersom de alltid är hungriga, de är tom hungriga när de har stått och mumsat hö hela dagen av någon konstig anledning. De flesta hästar har en alldeles egen matklocka inne i magen och den verkar gå väldigt exakt. Är man lite sen med en fodring så får man minsann höra det.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden