Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hingstar

2009-04-11

Idag har det varit påskfirande, precis som vanligt, med äggletande och lite för mycket godis. Jag har ju varit ganska duktig och låtit bli att äta godis de senaste månaderna vilket har gjort så att min mage har blivit ovan vid choklad. Nu sitter jag här med lite lät magknip pga överkonsumtion av onyttigheter. Jag har ju alltid ätit väldigt mycket onyttigheter men aldrig haft några som helst känningar av detta i magen så jag har alltid trott att det här med magknip av godis bara är något man hotar barn med för att få dem att sluta äta godiset. Det är intressant att se att man faktiskt kan vänja av kroppen från socker utan större ansträngning än den jag har gjort (jag är inte precis den mest karaktärsfasta personen i världen). Det enda jag har gjort är att sluta med godis, bullar och kakor, utan dessa saker så blir det nästan inget socker kvar i min diet.

Apropå söta saker så anlände Salstas Splendid idag för en månads utbildning. Han är en lite rund hingst i sina bästa år och ska tränas med sikte på riksutställningen som kommer att gå av stapeln på hans och Magics hemmaplan, Salsta, i sommar. I och med hans ankomst så bor det nu fyra fullvuxna avelshingstar på gården och man kan lugnt säga att en till konkurrent inte var uppskattad av Magic och Kalle.

Om man har många hingstar på samma gård så blir det oftast så att en blir alfahingst och att de andra tonas ned något. Man har konstaterat att det kan bli så att de svagare hingstarna får nedsatt testosteronhalt och producerar mindre sperma om det finns en riktigt stark hingst i närheten. Som det är hos oss nu så är Magic och Kalle de mest testosteronstinna och kaxiga hingstarna medans alla unghingstarna är väldigt lågmälda och lugna. Det är faktiskt ganska praktiskt att de unga hingstarna hålls tillbaks på detta sätt då de blir mer lättarbetade. Joop däremot verkar inte påverka någon annan och blir inte heller påverkad av de andra, han lever med sin Titti i en liten familjebubbla där ingen utomstående verkar spela någon roll.

Splendid var tvungen att trumpeta ut sin ankomst och fick genast svar av de andra. Han började med en ganska så kaxig attityd men framåt kvällen så hade han tonat ned denna något då han kanske insett att han inte är störst på gården. Vi får väl se hur han gör i morgon när han ska få gå ut, han kommer då att få en chans att se vad för motsånd han kan tänkas möta här på Åkerby.

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden