Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vattenläckor

2009-09-19

Idag har det varit en riktig kaosdag. Det började med att vi igår hittade en vattenläcka på ledningen som vi grävde upp för att kika på. Den var inte så farligt stor så vi lämnade den över natten för att kunna åtgärda den senare.Imorse hade vattnet  lite dåligt tryck och när jag kollade pumpen så visade det sig att den bara stod och drog in luft. Efter mycket skruvande och pillande så kom vi fram till att pumpen nog var för gammal så det var bara att åka och köpa en ny. Alltså blev det en snabb tur till Södertälje, hem med den nya pumpen och installera. Efter ytterligare skruvande och pillande så visade det sig att det inte blev ett dugg bättre med den nya pumpen. Klockan fem gav jag upp alla vidare försök efter att ha brottats med vattenpumpen hela dagen. Blöt, kall, arg och hungrig var ungefär allt man kan säga om mitt tillstånd vid denna tidpunkt. 

Det tråkiga med att ha problem med pumpen är ju att vi inte får något vatten till alla hästarna. Som tur är så kunde vi åka och hämte vatten hos Märta åt alla odjuren. Kvällsjobbet blev alltså vattning av trettio hästar, fast som tur var så hade de haft vatten i hagen hela dagen eftersom vi fyllde på igår kväll.

När jag sedan kom in i kväll så började morfar och jag spåna om vad som kunde vara felet på vattnet. Efter att ha funderat på var luften kan komma in i systemet så slog det mig att tänk om det var det urspsrungliga hålet i slangen som var problemet. Vi har hela tiden utgått ifrån att det var på väg från pumpen till huset som hålet är men efter lite klurande så kom vi på att det kan vara så att den ledningen lika gärna kan gå från brunnen till pumpen och då är det inte konstigt om det går in luft i systemet. Imorgon ska vi börja leta fel i den änden och om det visar sig att jag har rätt så ska det hela funka snart igen.

Det är verkligen inte alltid lätt att driva en så här stor anläggning och när sådana här problem uppstår så fattar man hur känsligt systemet man har är. Fast om det nu visar sig att lösningen är så enkel som jag tror så har vi alltså slösat en hel dag på att leta på fel ställe, tid som har försvunnit rätt ner i avloppet så att säga...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden