Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Familjebildning...

2009-06-03

Nu när fölen äntligen är födda så återstår bara namnfrågan. Jag luter starkt åt att döpa Tittis föl till Pandora, det passar ganska så bra då hon är en mjuk och söt liten dam. Emmas föl är lite svårare att döpa då det vore roligt att få med något om att det är Finns sista avkomma. Jag kan tänka mig att frångå min alfabetsordning ifall det dyker upp ett lämpligt namn till honom. Alla förslag mottages och beaktas...

Titti är en riktig hönsmamma med sin lilla avkomling, hon springer efter och vaktar henne som en hök. Idag regnade det så mycket på förmiddagen att jag tog in dem en stund för att de skulle få torka lite. Titti tyckte först att det var en mycket god idé då hon är en fryskyckling, men när hon insåg att hon var tvungen att stå bredvid Joop så ändrade hon sig. Han har gått från att vara hennes livs kärlek till att vara ett onödigt irriterande inslag i hennes annars organiserade värld som enbart kretsar kring den högt älskade avkomman (att han faktiskt hjälpt till vid tillverkningen av densamma spelar inte längre någon roll). Joop finner det hela vara mycket förvirrande då han bara försöker hälsa sin livskamrat på sitt sedvanliga sätt men blir åthutad å det grövsta när han försöker kika in över boxkanten. För att han skulle slippa från sin ilskna fru så fick han gå ut i regnet istället, det är inte lätt för den stackaren.

Jag har ju planerat att de ska flytta ihop så småningom och bilda en liten familj så det gäller att börja vänja dem vid tanken. Joop har, mig veterligen, aldrig gått med föl förut men eftersom han är en riktig toffel så tror jag att det kommer gå bra. Den stora risken man tar när man släpper ihop ston med föl med hingsten är att hingsten inte förstår att de ska acceptera fölen som en del av flocken utan börjar jaga dem. Nu har ju Titti fostrat Joop väl hela vintern så antagligen så går han inte nära fölungen om hon säger ifrån. I eftermiddags så släppte jag faktiskt ut Titti och den lilla i hagen bredvid Joop så att de kan börja vänja sig. Stackars Joop har ju varit lite lätt deprimerad och traskat omkring och letat efter Titti senaste tiden så han blev mer än nöjd med arrangemanget, nu kan han se dem hela tiden. Det sista jag såg av dem ikväll var en lugnt betande Joop och en lika lugnt betande Titti med ett sovande barn bredvid.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden