Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Orsak och verkan

2009-08-04

När jag gick i skolan så hade vi faktiskt en lektion som handlade om orsak och verkan. Poängen med hela den lektionen var att vi skulle lära oss att ta ansvar för våra handlingar då de kunde få oanade konsekvenser. Allt som sker får följdeffekter som kan sprida sig som ringar på vattnet. Häromdagen så fick jag faktiskt uppleva ett mycket intressant exempel på detta med orsak och verkan och hur händelserna sprider sig.

Det hela började med att en bil kom körande på vägen i en lite för hög hastighet. Från andra hållet kom det en familj cyklande med två barn och när pappan får syn på bilen ropar han till barnet som då vinglar till så att mamman skriker till. Detta skrik får Bina som satt och filosoferade i stalldörren att hoppa till och skälla lite förskräckt. Ida som satt bredvid Bina fick skallet rätt i ena örat och hoppade även hon i luften, inte pga cyklisterna som hon sett hela tiden utan för att Bina skrämde henne. Tyvärr så satt Ida lite åt fel håll och råkade därför hoppa rätt in i dörren med huvudet före. Efter att ha smällt in i dörren tänkte Ida lite snurrig och halvdöv att hon skulle göra sin vanliga rusning in på tomten för att skälla ut cyklisterna. Detta resulterade i att matten tog i och skrek för att hon skulle sätta sig för att bli undersökt. Tyvärr så såg inte matten att Bina hade smugit fram och satt sig precis i skottlinjen och naturligtvis antog Bina att det var hon som fick skäll eftersom hon var närmast den som skällde. Bina är en något känsligare natur än Ida och blev därför alldeles förskräckt över den något grova tonen och blev därför genast ganska så platt. Dessutom så utlöste denna känslomässiga misshandel ett litet epilepsianfall.

Summan av det hela är alltså att en lite oansvarig bilförare helt utan att vara medveten om det orsakade ett epilepsianfall hos en gammal hund och gav dessutom en annan hund en stor bula och nedsatt hörsel.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden