Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Lyckad helg

2009-05-17

Det har varit en lång och händelserik helg.

Igår var det SPAF-möte i Svenljunga så det blev tidig morgon och lång bilresa. Hela 76 mil hade jag åkt enligt trippmätaren när jag kom hem igår kväll. På kvällen blev det sedan Eurovision song contest, och faktiskt så tycker jag att rätt låt vann.

Idag blev det ännu en tidig morgon då vi skulle till Nyköping på tävling med Fia och Ida. Som tur var så var det inte jättemånga starter så dagen flöt på rätt så bra. Fia skötte sig bra men rev ett i första klassen och två i andra, så är det med unga hästar. Hon vill verkligen göra rätt och har ingen tanke på att vägra eller försöka fly vilket är det viktigaste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ida gick flefritt i första klassen och i den andra så slog hon till och vann. Det var ett fint täcke och rosett som fick komma med hem. Efter de senaste två tävlingarna kommer det nu att bli lite svåert att leva upp till de goda resultaten i framtiden, men det är bara att sikta vidare mot högre klasser...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faktum är att Ida på minner en del om sin äldre syster, Arianna, som också fick en sådan fin start på sin tävlingskarriär efter att ha varit avelsto. Hon gick väldigt snabbt från att vara ett ganska så tjockt och otränat avelsto till att vinna sina första rosetter och hon är fortfarande en väldigt framgångsrik tävlingsponny, åtta år efter sin första blågula rosett. Arianna har nu på senare år bytt karriär från att gå mest hoppning till att sopa rent på dressyrbanorna, ett gott exempel på att en bra ponny ska helst vara mångsidig. Hon vann faktiskt sin första LA dressyr idag med fina poäng. Även Arianna vann ett täcke och fin rosett...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tredje Ginabarnet som gått bra denna helg är Gino som kom trea i fälttävlan i Hofors. De hade även en stilbedömning i terrängen och i den fick de högst poäng av alla.

En sådan här helg är det roligt att vara uppfödare!

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden