Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Årets födelsedag

2016-05-12

Då var jag en dag äldre än igår igen (och ett år äldre än för ett år sedan). Tiden flyger förbi när man har roligt och uppenbarligen så har jag väldigt roligt hela tiden för jag har då inte märkt att tiden går. Det där med åldersnoja är inte heller min grej, livet går ju oavsett om man är nojig eller inte så det är ingen idé att bekymra sig. Fixeringen vid att vara ung blir ju bara värre och värre, att vara 40 ska tydligen vara det nya 20 osv. Det är egentligen bara att titta på facebook där många har använt en app i telefonen för att se lite suddiga och släta ut, gärna med rådjursögon. Jag tycker att det är intressant att någon kommit på att det behövs en suddig rådjursögon-app, det måste vara en av de underligaste uppfinningarna någonsin. I generationer har fotografer kämpat för att få så skarpa bilder som möjligt och nu har det plötsligt blivit enormt viktigt att sudda istället. Visst vill man ju ha en profilbild som man ser någotsånär vettig ut, men suddig vill jag inte vara. Kanske går det hand i hand med det faktum att jag också vill vara kristallklar i alla andra aspekter med vem jag är.

Nåja, att fylla 40 gör det iallafall legitimt att fira, jag behöver inte fira det faktum att jag uppnått en viss siffra utan mer att det är roligt att finnas till. Idag startade vi festen litegrann genom att jag blev bjuden på picknick av stallet. De hade fixat en superpresent, en ny skylt till uppfarten, så nu hittar alla hit på lördag:)

Mitt fantastiska stallgäng...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visst kan man fira i dagarna tre:) Imorgon blir det kanske lite halvdant firande, det ska då putsas och fejas och lagas mat så att alla blir mätta på lördag. Det blir ju öppet hus från klockan två och det ska bli trevligt att träffa alla vänner, alla är varmt välkomna.

Jag råkade ju som liten present till mig själv renovera lite i hallen. Nu när jag har diskbråck så kan jag ju inte jobba med tunga saker, men att måla lite golv och spika några paneler är ju väldigt lätt i jämförelse med mina vanliga uppgifter. Det är ju också så att det är nära till både sängen och stolar så jag kan avbelasta benen när det behövs. Jag har fixat lite smarta lösningar så att jag kan stå rak och arbeta, pensel på lång pinne och annat gör att jag slipper stå som en ostbåge hela tiden. Ibland har jag en tendens att starta små projekt som liksom växer och så var det med hallen. Skulle bara göra något åt golvet egentligen eftersom jag fixat balkongen och vill att folk ska kunna gå ut där utan att jag ska behöva skämmas över det slitna bruna golvet. Golvet såg inte bättre ut efter skurning så då åkte jag och köpte färg. När det var målat insåg jag att väggarna såg för tråkiga ut och de går inte att skura eftersom det är tapet där. Det blev en tur till och inköp av paneler som går att torka av efter hundarna. Dörrarna var ju lite olikfärgade och jag hade oljefärg hemma så då blev de och listerna målade. Trappan har ju samma färg som golvet och när golvet blev målat såg man hur sliten den var så den blev också målad. Om jag får ha diskbråck en månad till så hinner jag kanske renovera några rum till:)

Årets födelsedag har iallafall varit bra, den där känslan av att sitta och titta ut i en nyfixad hall är inte så tokig.

Vi ses på lördag!

Tack och godnatt!

.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden