Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Best in show...

2009-06-14

JOOP BLEV BEST IN SHOW! Helt fantastiskt roligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit en dag med bedrövligt väder, det har inte regnat så här på väldigt länge, men alla har hållt modet uppe och utställningen gick bra trots lite "barnsjukdomar". Tanken är att detta ska bli ett årligt arrangemang med utställning och ridklasser och det tar ju några gånger innan man har fått till allt.

Åkerbyhästarna gick faktiskt bra överhuvudtaget, men dagens stora överraskning var nog ändå lilla Titti som slog till och vann sin klass med 41 poäng. Hon är utställd en gång som treåring för många år sedan och fick då bara ynka 32 poäng, lite skillnad alltså. Hon är ju en liten ponny som är lite begränsad i sin trav av en gammal skada och hon är dessutom lite oansenlig när hon går omkring i hagen, men hon har en fin sida och är ganska så rastypisk. Domaren tyckte att om man ser på henne utan att titta till hennes storlek så är hon väldigt harmonisk och trevlig. Hon fick faktiskt poängraden 99887=41 vilket talar om att sidan på henne är riktigt bra. Som grädde på moset så blev domaren förtjust i hennes föl så det blev bästa föl.

Nelly gick i samma klass och kom trea med 39 poäng, också en positiv överraskning. Hon fick raden 89688=39 och domaren framhöll att hon har en trevlig resning och bra framparti. Även Sunny gick i denna klass men hon fick lite mer blygsamma poäng. Hennes rad blev 88677=36 poäng. Det är faktiskt lite intressant att en ponny som vid ett flertal tillfällen fått åttor och nior för gångarterna på dressyrbanan inte får alls lika bra av exteriördomarna, men hon visar sig antagligen så mycket bättre under ryttare. Huvudsaken för henne var nu inte att få fantastiska poäng utan att hon skrapade ihop mer än 35 så att hon kan hjälpa Gina till elitutmärkelse. Det finns nämligen en lite egen regel om att om man vill få elit till sitt sto så får man bara tillgodoräkna sig tävlingsmeriter på de avkommor som är visade på utställning med minst 35 poäng. Detta är en lite krånglig regel då det kan vara svårt att få tävlingsryttarna att visa upp sina ponnyer bara för att man vill höja modern till dessa. Gina har nu Arianna på 37 poäng, Sunny på 36, Nelly på 39, Devotion på 35, Gino (fortfarande bäst) på 40, och Ida då som inte klarade gränsen ( Fiffi är inte visad ännu).

Bottennappet idag var Ida som inte alls trivdes i regnet och varken vill hoppa ordentligt eller visa upp sig exteriört. Hon gick runt och knep med baken eftersom hon frös efter ridklasserna och fick bara ihop 33 poäng. En stor skillnad mellan henne och de ponnyer som gått bra idag är att hon är ganska så slimmad och i full tävlingskondition, ett tillstånd som uppenbarligen inte går hem till hundra procent i utställningsringen.

Dagens roligaste var, som sagt var, Joppe som vann hela alltet. Han har ju varit notoriskt uttråkad och slö på de utställningar vi har varit på men idag var det annat ljud i skällan. Han har ju hållt på och betäckt varje dag denna vecka då alla stona har brunstat i princip på en gång. Detta har fått till följd att han fullkomligt exploderar ut ur stallet varje gång man tar ut honom och han förväntar sig att det ska stå ett brunstigt sto bakom varje hörn. Det var en liten kamp att få på träns och nummerlappp idag och sedan var det så att han nästan släpade ut mig till ridhuset under skrik och skutt och alla konster han kan utföra för att tala om hur snygg han är. Hans ögon var som tefat då det stod ston i rader på parkeringen, det ena snyggare än det andra, så självklart visade han sig som aldrig förr. Han har alltid varit lätt att ställa upp framför domaren då han gärna står still så mycket som möjligt ( energisnål typ) men idag stod han inte still en sekund ens. I traven blev det också bra då han verkligen försökte showa för alla tjejerna.

När det var dags för best in show-ringen var det lika spännande som vanligt, Titti kom femma där också, kul. En efter en sållades klassvinnarna ut ur ringen och till sist var det bara Joppe och ett väldigt fint sto kvar. Jag var väldigt säker på att hon skulle vinna och när de kallade fram henne trodde jag att det var så, men de valde helt enkelt att ta fram tvåan före ettan. Hon fick 41 poäng och sedan var det vår tur. Joop fick raden 98888=41 poäng och domarens motivering till att han blev bis var att han var den absolut jämnaste ponnyn för dagen.

Samtidigt som utställningen gick så ordnade vi ridklasser för andra hästar än connemaror och där gick våra hästar också kanon. I ridklassen vann lilla Magic (börjar likna en tradition) och glädjande nog kom Splendid tvåa. Detta var ju hans absolut första tävling och jag är mycket glad att han visade att han klarar av allt runtomkring. I working hunter pony visade Baresco att gammal är äldst och han bar runt Ebba till seger. Han gick kanonbra redan på träningen i torsdags så jag blev nog inte alltför förvånad. Tvåa kom Splendid igen, fantastiskt bra då han inte direkt har hoppat banor innan han kom hit. Duktiga ryttare och hästar var det som kämpade i regnet.

Nu är jag helt slut efter denna kalla blöta dag, men mycket nöjd med mina fina ponnyer.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden