Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Tur?

2015-02-15

Vissa dagar är helt klart bättre än andra. I fredags hade jag en riktigt bra dag. Det hela började med att Fiffi sov ända till halv åtta utan att bli kissnödig, ett bra sätt att fira sin femtonveckorsdag på. Hästarna skötte sig sedan prickfritt vid utsläppet, en ovanlig händelse då det alltid är någon liten ponny som får motorstopp i höbalen i vanliga fall. Jag fick galoppera runt i solen på fältet på Nicke utan att han studsade ens litegrann.

När jag åkte och handlade på eftermiddagen så började jag med att hämta en ny tvättmaskin till mormor som redan var betald (känns alltid bra att få hem något utan att betala). Jag for vidare till systemet där de frågade efter legitimation, vid min mogna ålder är det en stor komplimang. Det händer ju lite nu och då att de frågar efter legitimation och varje gång den senaste tiden blir jag lätt generad och tänker att det måste vara den sista gången. Nåja, man är ju så ung som man känner sig så jag är väl fortfarande i tjugoårsåldern. Jag följer egentligen bara mormors exempel, det är ju bara sådär fem år sedan hon pratade om vad hon skulle göra när hon blir gammal( mormor fyller 93 om tre dagar). Det finns många klicheér kring ålder men faktum är att det finns de som mentalt håller en universal ålder hela tiden. Mormor är ett sådant exempel i mycket, hon är fortfarande nyfiken och inte för fast i tanken. Det finns ju faktiskt de som fastnar tidigt och det är lite sorgligt att umgås med sådana människor. Den dagen man vägrar ta in ny lärdom är det lite kört. Jag är lite stolt över att jag är lite lik min mormor i detta, jag älskar att få ta del av nya kunskaper.

Kanske är det också lite därför jag får för mig att göra som jag gjort med lilla Kajsa, jag har gett mig in i något som jag absolut inte kunde något om när jag började åka runt på hundutställningar. Jag tänkte då att detta verkar vara lite kul och det jag inte kan eller förstår måste jag ju kunna lära mig under resans gång, nu står jag då här med en liten champion efter tre års resa. Det viktiga i resan var ju inte bara att ha en fin hund utan att verkligen lära mig hur det fungerar och hur jag får min fina lilla hund att verkligen visa upp sig. Det är lite som med ridningen, man måste ha en riktigt bra tränare och sedan så måste man verkligen lyssna på vad den tränaren säger. När man är nybörjare så kan man inte hålla på och byta teknik heller utan man måste kämpa på. Många gör felet att så fort det inte riktigt fungerar så tror man att man kan byta tränare eller teknik så ska det gå lättare, men det finns inga sådana genvägar, man måste öva, ta in och förstå. Jag har haft en superbra tränare i Saori som verkligen vet vad hon gör och genom att åka och träna och hänga med henne på utställning har jag lyckats suga upp massor välbehövlig kunskap(japp Saori, det är en komplimang:)). Kanske har jag tur som har ridningen med mig då jag har lärt mig att identifiera de tränare som har gedigen kunskap och inte bara läst sig till den någonstans. Den bästa tränaren är ofta den som kan ta över din hund eller häst och visa hur det ska se ut, Saori är sådan, hon tar hunden och tjoff så står den som den ska och springer i perfekt takt. Vissa blir nästan lite stötta när de ser detta och börjar ursäkta med att det är ju lätt för ett proffs eller något annat sådant, jag tänker mer att det är intressant att se exakt vad hon gör och sedan tränar jag som en gnu för att få till just det, inga ursäkter här inte. Jag förstår också hur långt jag har kvar tills jag är riktigt bra på det när jag ser någon annan göra det bättre än jag själv. Det är ju ingen idé att ta det personligt heller eftersom hunden bara gör det den blir tillsagd att göra och om den som pratar med den är duktig, bättre än mig själv, så kommer den naturligtvis att utföra uppgiften perfekt. Jag får också ibland höra att jag haft tur, både när jag hopptävlar och när det gäller mina fina hundar, men jag kan bara säga att jag har övat, tänkt, lyssnat och misslyckats ganska så mycket i mitt liv innan jag lyckats.

Det krävs ganska mycket skicklighet för att få tur helt enkelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för idag!  

Antal kommentarer: 1

2015-02-15 21:04:15 - Karin

Ingemar Stenmark sa något i stil med: "Det är konstigt, men ju mer jag tränar ju mer tur har jag" när någon journalist tyckte att han haft tur i en tävling.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden