Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Eländes kyla...

2010-01-12

Nu får det verkligen snart vara nog med all denna kyla! Det har varit så kallt att till och med dagboken har fryst inne (det går inte att sitta och skriva på datorn när fingrarna fryser fast i tangentbordet). När det är femton minusgrader utanför fönstret så är det bara sexton plus på min övervåning, lite för kallt för att man ska tina upp ordentligt mellan utevistelserna. 

Alla vattenkoppar har fryst i stallet så halva dagen går åt till att bära vattenhinkar och att hacka loss is ur dem. Igår så tinade iaf fyra av vattenkopparna upp, men det var inte någon höjdare då det visade sig att de hade fryst sönder så att det stod som små fontäner ur dem. Det är verkligen urkul att sanera en decimeter vatten ur boxarna.

Hästarna är inte det minsta bekymrade över kylan, de äter hela dagarna och är rätt så nöjda med tillvaron. Midas tyckte tom att det var så varmt idag att han klädde av sig täcket ute i hagen. Han gör så ibland om det kliar eller är för varmt, hur han nu kan tycka att 12 minus är varmt är en annan fråga. Midas skrämde faktiskt mig ordentligt häromdagen då han såg ut ungefär som om han fått en hjärnblödning. Han gick med huvudet på sned och vinglade fram på tvären och kunde inte vända åt höger. Han har ju alltid varit lite konstig med alla sina neurologiska fel men det här tog verkligen priset. Det var bara att ringa veterinären akut och som tur var så kunde han komma ganska snabbt. Det intressanta var att efter att ha stått inne i entimme var Midas lika hysterisk som vanligt och såg betydligt mycket bättre ut. Efter lite undersökning så hittade jag faktiskt en svullnad högt uppe på en frambenet och när veterinären kom så konstaterade vi att han måste ha fått ett slag eller något där. Han hade helt enkelt lite ont där och för att avbelasta så gick han krabbgång. Han är en otroligt mesig häst och minsta lilla onda sår kan få honom att skaka och fåna sig när man ska behandla honom. Nu ett par dagar senare så har det hela utvecklat sig till en böld som håller på att spricka upp. Jag tror att i morgon så kommer jag att kunna se om det sitter något i den eller inte, mycket intressant.

För att ytterligare gnälla lite så har jag gått och blivit förkyld igen. Jag som aldrig är sjuk har nu alltså fått en tredje förkylning på ett halvår. Det enda skälet till denna sjukdomsepidemi måste vara att immunförsvaret fick en liten chock av svininfluensan och inte har återhämtat sig ordentligt. Eftersom jag inte är sjuk så ofta så blir man ju lite hypokondrisk när man väl blir dålig, självdiagnoserna går från halsfluss till lunginflammation vartefter förkylningen flyttar från halsont till hosta. Vi får väl se om jag fortfarande är vid liv imorgon (antagligen så överlever jag men man vet ju aldrig...)

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 3

2010-01-12 23:26:24 - Carro

Jag vill oxå va med om bölden spricker eller ska klämmas...Så kul:) (Jag vet ju att du o jag delar intresset för lite udda saker, som att peta i bölder o klämma ut äckligt var...haha)

2010-01-13 20:03:17 - Stina Hårdänge, stina@aviatum.se

Hej! Lika så bra att man inte har något vattensystem som kan frysa sönder vilket betyder att man aldrig har något vatten:). Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt, ett jädra släpande av vatten året runt är det i alla fall. Däremot så är det enormt påfrestande att stå ute i 20 minus grader och försöka tränsa och sadla. Fördelen är att man blir härdad. Även jag är förkyld hela tiden och då har jag inte ens haft svininfluensan. Nu går vi dock mot ljusare tider och det är härligt!!!! Kramar Stina

2010-01-14 08:34:32 - fian

Tom här i skåne fick vi fontän i stallet då huvudledningen frös sönder när vi var ute på ridtur! -10 grader är helt galet kallt härnere...Värmekabel värmekabel värmekabel säger jag bara!
Kramar från oss
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden